دانش آیورودا (علم زندگی)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

عرق شاتره

شاتره
-تهيه چاي:
به 2 تا 4 گرم خشک شده گياه (مخلوط برگ، گل و ساقه) يک ليوان آب جوش افزوده و 15 دقيقه مي گذاريم بماند ، سپس آن را صاف کرده و به صورت گرم قبل از غذا بنوشيد.
مي توان روزانه تا سه نوبت (صبح، ظهر و شب) اين مقدار را تکرار کرد. جمعا مي توان 6 تا 12 گرم گياه خشک شده را که سه ليوان محصول صاف شده ايجاد مي کند، در طول روز مصرف کرد.

-عوارض جانبي
مصرف مقدار عادي و دارويي شاتره داراي عوارض جانبي نيست. ولي مصرف مقادير بسيار زياد به دليل وجود آلکالوئيدهاي ذکر شده ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ شود.

-مصرف در بارداري و شيردهي
تا کنون اين موضوع مطالعه نشده است. بنابراين بهتر است در اين دوران مصرف نشود.

-مهم ترين اثرات گزارش شده شاتره
آنتي کلي نرژيک، آنتي هيستامين، ضد ورم، ضد آريتمي، ضد عفوني کننده، ضد اسپاسم، تقويت کننده ي قواي جنسي، کاهش تپش قلب، معرق، مسهل، ادرارآور، تهوع آور، بالا برنده ي فشار خون ، پايين آورنده ي پرفشاري خون، آرام بخش، سمي، مقوي معده، بي حس کننده، صفرا آور و کاهش دهنده ي صفرا.

-نکات قابل توجه
نمونه گياه خشک در بازار دارويي به طور طبيعي به صورت خرد شده و قطعات کوچک است و احتياج به خرد يا پودر کردن ندارد و مي توان مستقيما آب جوش روي آن ريخت. توصيه مي شود دم کرده شاتره را گرم مصرف کنيد چون ممکن است با سرد شدن، مواد موثر آن رسوب کنند. در بسياري از موارد ديده شده است که جهت کسب اثرات شاتره ، براي مشکلات کبدي، صفراوي و پوستي بايد از دم کرده آن استفاده کرد و در اين موارد شربت شاتره بي تاثير است.
صرف شربت شاه تره در فصل تابستان علاوه بر خواص درماني ، نوشيدني گوارايي محسوب مي شود، ادرار آور بوده ، ضد کمبود ويتامين C و اشتها آور است.
شاتره کمي تلخ مزه است ولي خواص بسياري دارد که از آن جمله به کبد کمک مي کند تا خون را صاف کند ، در سلامتي خود کبد نيز بسيار موثر است ، صفرا را کم مي کند و کبد را پاکيزه مي کند. اين گياه پاک کننده معده است ، خصوصا خشک آن موثرتر است ، آب برگ آن با عسل و تمبر هندي پاک کننده دستگاه گوارش ، کبد و تصفيه کننده خون است. ويتامين C دارد، از اين رو مانع خرابي و خونريزي لثه مي شود. غرغره جوشانده اين گياه براي بر طرف کردن آفت و زخم هاي دهاني مفيد است. ضماد خشک آن که با حنا در حمام استفاده مي شود، جهت امراض جلدي و خارش پوست و ضدعفوني کردن آن مفيد است. يکي از پزشکان قديم ايران بنام " ابن ماسويه " شاه تره را جهت معالجه گزيدن زنبور مفيد مي دانسته است. يک نوع از اين گياه در اروپا رشد مي کند که وجه مشترک درماني اين دو گياه ، تقويت معده ، تحريک اشتها و درمان امراض جلدي است .
شاه تره يکي از باارزش ترين گياهان دارويي است که در درمان بسياري از بيماري هاي گوارشي به کار مي رود.

{jcomments on}

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه گیاهان دارویی عرقیات گیاهی شاتره