خبرهای علمی

نكاتي در ارتباط با شب يلدا

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

نكاتي در ارتباط با شب يلدا

نكاتي در ارتباط با شب يلدا

زمستان در طب آيورودا داراي طبع سرد و مرطوب است. در اين فصل در طبيعت به شدت طبع سرد و مرطوب افزايش مي يابد و بدن ما نيز از اين تغيير بي تاثير نخواهد ماند و دوشاي كافا (مزاج بلغم) در بدن ما افزايش مي يابد.
از اين رو لازم است تمامي افراد بخصوص ميانسالان و كهن سالان با هر دوشاي غالب در بدن خود نسبت به تدابير متعادل سازي دوشاي كافا در بدن خود بسيار توجه داشته باشند و با رعايت راهكارهاي متعادل سازي دوشاي كافا ، از اختلالهاي ناشي از غلبه طبع سرد و مرطوب ، بدن خود را محافظت نمايند
بايد به اين نكته توجه داشت كه چنانچه در اين فصل دوشاي كافا در بدن فردي از تعادل خارج شود ، اثرات آن ممكن است در اسفندماه يا فصل بهار خود را نشان دهد و بيماري در فرد بروز نمايد كه طولاني مدت خواهد بود و چه بسا چند ماه طول بكشد تا فرد درمان شود
از اين رو پيشنهاد مي شود ضمن گرم نگهداشتن بدن در برابر سرماي اين فصل ، خوراك هايي مصرف شود كه داراي طبع گرم و طبع گرم و خشك هستند كه براي شناخت بهتر اين گونه خوراك ها مي توانيد به فهرستي كه در اين رابطه در كانال دانش آيورودا قرار داده شده مراجعه فرماييد
نكته مهم ديگر اينكه از هندوانه شب يلدا پرهيز كنيد زيرا هندوانه داراي طبع سرد و مرطوب است و مصرف آن در فصل سرد زمستان كه خود نيز داراي طبع سرد و مرطوب است موجب افزايش اين طبع در بدن و از تعادل خارج شدن دوشاي كافا (بلغم) در فرد ميگردد و عوارض خود را به دنبال خواهد داشت

برخي از خوراكهاي مفيد براي شب يلدا:
-    گندم ، نخود، شاهدانه، بادام، پسته، فندق، گردو، كشمش، مويز،‌ انجير خشك
-    لبوي پخته همراه با آب آن مصرف شود
-    مصرف ميوه حداقل يكساعت و نيم بعد از وعده غذايي
-    مصرف دمنوش دارچين ، دمنوش زعفران، دمنوش نعناع
-    شيربادام و عسل

 

{jcomments on}

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری ارسال نشده است

نظرات خود را ارسال کنید

  1. ارسال نظر به عنوان میهمان ثبت نام یا ورود به حساب کاربری
پیوست ها (0 / 3)
کوقعیت خود را به اشتراک بگذارید
شما اینجا هستید: خانه خبرها اخبار علمی نكاتي در ارتباط با شب يلدا