دانش آیورودا (علم زندگی)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

فهرست مطلب

 

 

تدابیر فصل بهار و توصیه های نوروزی
برای پاکسازی بدن از قدیم مرسوم بوده است که با آمدن فصل بهار، در هر منطقه ای با استفاده از سبزی های مخصوص همان منطقه آش های ساده درست می کردند. همچنین افزودن مقداری آلو، برگ سنا یا فلوس به این آش ها، ایجاد اسهال ضعیفی می کند که به خروج بهتر مواد زائد کمک می کند.

یکی از مسهل های ساده دیگر، استفاده از کمی پودر هلیله سیاه داخل ماست است. سبزی پلو با سبزی هایی مثل غازیاغی و شنگ نیز مفید است. افراد توجه داشته باشند که اگر مبتلا به یبوست هستند، حتماً آن را درمان کنند و بر طبق مزاج خود از ملیناتی مثل خاکشیر و آب گرم ناشتا، انجیر خیسانده در آب، روغن زیتون، روغن بادام شیرین و .... استفاده کنند.
استفاده بی رویه از مسهل ها مانند سنا که به طور عمومی در داروخانه ها یا عطّاری ها تجویز می شود، خطرناک است و باعث می شود که یبوست تشدید شود و فرد وابسته به این داروها شود!

 

تدابیر فصل بهار و توصیه های نوروزی
یک راه کم هزینه دیگر برای پاکسازی بدن از مواد زائد، ورزش کردن است. ورزش باید با شدت متوسط انجام شود تا رنگ چهره رو به سرخی رود و پوست شروع به تعریق کند و ضربان قلب و تعداد تنفس افزایش یابد. بدین ترتیب بسیاری از مواد زائد، رقیق شده و از طریق پوست از بدن خارج می شود.

در عید نوروز و دید و بازدیدهای نوروزی برای این که حجم مواد زائد داخل بدن را افزایش ندهیم؛ بهترین راهکار، پرهیز از پرخوری و درهم خوری است. اهمیت این مسأله تا حدی است که حکمای طب سنتی ایرانی گفته اند که مضرترین چیز برای بدن، خوردن غذای جدید است؛ درحالی که هنوز غذای قبلی کامل هضم نشده است!

اگر این درهم خوری و غذا خوردن روی غذای قبلی از غذاهای غلیظی مثل فست فودها، ماکارانی، سس مایونز، سالاد الویه، سیب زمینی و تخم مرغ آب پز، کله پاچه، حلوا و .... باشد، باعث بروز بیماری هایی مثل درد مفاصل، سنگ کلیه، نقرس و بسیاری از بیماری های بلغمی و سوداوی خواهد شد.

مسأله دیگر، انتخاب نوع غذاست. در فصل بهار و نوروز نباید در مصرف غذاهای گرم و تر، گوشت ها، شیرینی ها و ادویه تند و تیز و نیز ترشی ها افراط کرد. چرا که این غذاها باعث تشدید عوارضی همچون دردمفاصل، دردهای نقرسی و بسیاری از بیماری های بلغمی و سوداوی می شود.
بهترین غذاها، آش و سوپ ساده با گیاهان و سبزی های هر منطقه، سوپ جو، سبزی پلو، ماءالشعیر طبی، کاهو و سکنجبین، سمنو (مخصوصاً برای افراد مبتلا به کم خونی و ضعف) و میوه در حد متعادل است.



افرادی که سالم هستند و مشکلات معده و مفاصل ندارند؛ می توانند سالاد کاهو را در یک وعده با کمی آبغوره و روغن زیتون میل کنند.

افرادی که گرمای بدنشان بالاست و یا این که زیاد از شیرینی ها و غذاهای چرب و آجیل استفاده کرده اند؛ بهتر است از شربت های خانگی فرونشاننده حرارت مثل شربت ریواس، زرشک، غوره، نارنج و لیمو استفاده کنند.

در مورد شیرینی ها سعی کنید انواع کوچکتر آن ها را انتخاب کنید تا حجم کمتری از مواد قندی ساده و چربی ها را دریافت کرده باشید. توجه به شست و شوی دهان و دندان ها بعد از مصرف شیرینی ها به خصوص در کودکان برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها بسیار مسأله مهمی است.

برای جلوگیری از غلظت خون، مصرف روزانه یک لیوان شربت عناب مناسب خواهد بود.

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه خبرها وبلاگ تدابیر فصل بهار و توصیه های نوروزی