سلامتی و مراتب سه گانه آن
آیور واژه ی سانسکریت به معنی حیات و زندگیست که در نگرش های ودایی ،محدود به ابعاد مادی نمی شود. در واقع زندگی حقیقتی است که در ابعاد مادی، احساسی ، عاطفی و روانی قابل بررسی و تحلیل است .
به عبارت دیگر سطوح مختلف نیروهای مادی و ذهنی، لایه های متعددی از حیات هستند. بنابراین توازن در هر لایه وابسته به تعادل انرژی ها در لایه های دیگر است .
به این ترتیب ، آیورودا معرفتی ژرف از توازن انرژی های فردی در لایه های سه گانه فوق متناسب با نیروهای طبیعت می باشد و هدفش بهره وری از مواهب طبیعت و غرقه شدن در سرور و آرامش و خوشبختی است.
به همین علت شفابخشی کامل درنگرش های ودایی شامل سه مرحله می شود:
1.Yukta Vyapashraya :
درمان در سطح مادی ( خودآگاه)
2. Sattva Vajjaya :
درمان در سطح احساسی (نیمه خودآگاه )
3. Diviya Chikista :
درمان معنوی ( ناخودآگاه)
برای دست یافتن به سلامتی کامل و بهره مندی از نعمت آرامش ، سرور و خوشبختی باید آن را در سه بعد جسم ، احساسات و روان جستجو کرد . از طرفی دیگر عوامل متعددی همواره این سه بعد را تهدید می کند .
در بعد جسم ، بدن ما توسط مواد غذایی تغذیه می شود.امروزه مواد غذایی با هورمون ها و مواد غیر طبیعی آمیخته است که بدن واکنش نا مناسبی نسبت به آنها نشان می دهد که منجر به بیماری می شود. عادت های بد زندگی و تغذیه نامناسب همواره سلامتی را تهدید می کند.
در بعد احساسات ، ترس ها و تمایلات ، جاه طلبی ها ،احساس رقابت و ستیزه جویی، خشم ،نگرانی عوامل جدی در بروز ناراحتی های روان – تنی و درد و بیماری هستند. آنها بر اثر زندگی ماشینی ، احساس رقابت و مقایسه و یا حتی بر اثر امواج غیر طبیعی مانند: امواج رادیویی ، آلودگی صوتی و غیره حاصل می شوند.
و نهایتا در بعد روان ،از آنجا که ما خیلی اوقات از مسائل روانی و روحی خود بسیار فاصله داریم و از آن آگاه نیستیم، روان ما خود را در ارتباط با روح الهی و طبیعت نمی بیند و این در بعدی ظریف ،خود مسبب غم ، درد و رنج است.
{jcomments on}