دانش آیورودا (علم زندگی)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

روغن گی در آیورودا

روغن گی در آیورودا

روغن گی ، Ghee oil

 


جالب است بدانيم كه روغن گى در طب سنتى هندوستان جايگاه دارويىِ مهمى دارد و مكمل هاى دارويىِ گوناگونى به وسيله ى روغن گى ساخته و عرضه ميشود .روغن گی ، یک روغن همه کاره در آشپزخانه و آیورودا است

 

روغن گى باعث افزايش طول عمر، افزايش قدرت فيزيكى، افزايش قدرت بينايى، شفافيت و زيبايى رنگ رخسار،
تقويت صدا، تقويت قواى جنسى، تقويت هوش و حافظه، نرمى بافت هاى بدنى و تقويت عملكرد اندام هاى حسى ميشود.

 

روغن گى با برافروختن آنزيم هاى گوارشى باعث بهبود عملكرد دستگاه گوارش شده،همچنين باعث افزايش انرژى اوجاس كه در واقع همان انرژى نگهدارنده ى زندگى در در بدن ماست ميشود و از اين طريق سيستم ايمنى را تقويت ميكند.

 

آيورودا در هنگامِ سوختگى روغن گى را به عنوان مرهم يا ضماد نيز توصيه ميكند.

 

روغن گى استفاده هاى گسترده اى در زمينه ى مراقبت هاى زيبايى پوست و مو نيز دارد كه در آيورودا به ان اشاره شده.
روغن گی همان روغن جامد محلی می باشد که در کشور ما استفاده می شود و اعراب هم به آن سَمنِه می گویند. یکی از خصوصیات ویژه این محصول این است که چون دیگر پارتیکل های شیر درون آن وجود ندارد در حین پخت و پز مثل کره نخواهد سوخت و تحمل بیشتری نسبت به حرارت دارد و تیکه های سوخته روی سطح غذا یا شیرینی باقی نمی ماند

 


این روغن نقطه دود بسیار بالایی دارد(حدود 250 درجه سانتیگراد) و مانند بسیاری از روغن های دیگر در درجه حرارت بالا به رادیکال های آزاد شکسته نمی شود. روغن حیوانی نیاز به یخچال ندارد و به راحتی فاسد و خراب نیز نمی گردد.


این روغن کاربردهای زیادی در پزشکی دارد و می تواند خواص درمانی بسیاری از ادویه ها و داروهای گیاهی را به مناطق مورد نظر از بدن برساند و جذب کند. در آیورودا از این روغن استفاده های فراوانی مانند تنقیه و پاکسازی روده ها می شود.

 روغن گی در آیورودا - ghee oil

 

روغن حیوانی یا روغن گی (Ghee) شکلی از کره و بخشی جدایی ناپذیر از غذاهای سنتی مردم هندوستان است. روغن گی در اصل کره ایست که آب و شیر (عمدتا پروتئین) آن تبخیر شده و آن چه باقی مانده است چربی غنی تصفیه شده است. بهتر است این روغن از شیرگاوهای محلی که در چراگاه و مراتع سالم چرا می کنند تهیه شده باشد.

طرز تهیه روغن گی

این روغن از کره بدون نمک تهیه می شود، با توجه به ذائقه خود می توانید از کره گاو یا گوسفند برای تهیه این روغن استفاده نمایید.

مغمولا فصل بهار بهترین زمان تهیه این روغن می باشد.

این روغن به نسبت دیگر روغن ها سالم تر می باشد و معمولا خطر لخته شدن خون در رگ کمتر است.

مصرف این روغن، در دوران بارداری، زمان زایمان زن زائو و برای کودک در حال رشد بسیار مقوی و سالم است.

علاوه بر پخت و پز، برای ماساژ و گرم نگهداشتن بدن به هنگام درد کمر و استخوان و یا حتی سرماخوردگی هم قابل استفاده است.

 

مواد مورد نیاز:

کره حیوانی (گاو یا گوسفند): نیم کیلوگرم

روش تهیه:

  • کره را به برشهای کوچکی تقسیم کرده درون تابه متوسطی بریزید و روی اجاق قرار دهید.
  • بدون اینکه تابه را تکان دهید و یا کره را هم بزنید اجازه دهید روی حرارت کم اجاق، کره ها به آرامی ذوب شوند.
  • زمانی که کره ها ذوب می شوند و قطعات باقی مانده بصورت شناور در می آیند کف سفید رنگی روی ظرف می آید. به وسیله قاشق بزرگی یا یک ملاقه، به آرامی کف های رو آمده را بردارید تا روغن زلالی درون ماهی تابه باقی بماند.
  • تابه را از روی اجاق بردارید. بوسیله یک الک و یک پارچه توری خانه ریز، روغن درون ماهی تابه را از صافی رد کرده درون ظرف مخصوص درب داری بریزید.
  • اجازه دهید روغن در دمای محیط سرد شده و جامد گردد.

 روغن گی در آیورودا - ghee oil

روغن گی در آیورودا - ghee oil

روغن گی در آیورودا - ghee oil

روغن گی در آیورودا - ghee oil

مدت زمان نگهداری این روغن در درون یخچال ۶ ماه و در بیرون از یخچال و در دمای مناسب محیط ۳ ماه است.

 

 5دلیل مهم برای استفاده از روغن گی:


1- روغن گی عاری از کازئین و سایر مواد جامد شیر است. این روغن می تواند یک جایگزین سالم برای کره های گیاهی باشد. محصول خوب و با کیفیت بالا منبعی خوب از چربی های سالم برای گنجاندن در رژیم غذایی است.


2- به دلیل پایداری اسیدهای چرب آن و عدم تجزیه در دمای بالا، روغنی مناسب برای پخت و پزمحسوب می شود.


3- روغن گی محرکی خوب برای ترشح اسید معده، افزایش جذب سایر مواد مغذی می دهد، ودرمان خوبی برای ناراحتی هایی چون بازگشت اسید به مری، زخم معده، و دیگر به مشکلات گوارشی محسوب می شود.


4- طب آیورودا (طب سنتی هند) روغن گی را برای ایجاد تعادل در میزان چربی،افزایش قدرت یادگیری و تقویت حافظه، تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع عوامل بیماری زا و سرطان مفید میداند.


5- روغن گی با عطر و طعم فوق العاده ای دارد برای تکمیل وعده های غذایی پاییزی بسیار مناسب است.

 


مطالب مفید پیشنهادی:


لطفا پرسش ها و نظرات و تجربیات خود را در کادر زیر وارد کنید

درج نظر و پرسش

{jcomments on}

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه آیورودا آشنایی با آیورودا روغن گی در آیورودا