چلتوک برنج سرشار از پروتئین ها و مواد معدنی مانند فسفر ، پتاسیم ، منیزیم ، سیلیس و ویتامین های گروه B و E می باشد. ویتامین E و اسیدهای چرب اشباع شده و نشده در دمنوش چلتوک برنج آن را به یکی از مواد غذایی بسیار ارزشمند و مفید برای افزایش توازون هموستاز خون و ضد سرطان تبدیل کرده اند
- دارای طبع گرم و خشک
- کاهش کلسترول خون
- توازون قند خون
- عملکرد صحیح قلب و تنظیم ضربان قلب
- مفید برای افراد عصبی ، نگران و مضطرب
- افزایش توانایی مغز
- رفع خستگی
- رفع سر درد و گیجی
- تسکین التهابات آلرژی
- ملین و مسهل
- مفید در درمان یبوست ، بواسیر و سرطان کولون
- رفع سوء هاضمه و کم اشتهایی
- کاهش پیری و چروک پوست
- مفید در ترمیم زخم های پوست
- تحریک سوخت و ساز سلولهای فعال پیاز مو
- کمک به رُشد کودک
- افزایش سیستم ایمنی بدن
ممنوعیت ها:
- زیاده روی در مصرف آن موجب اسهال شده و در برخی موارد منجر به انسداد روده و التهاب آن می گردد
- افرادی که پیتایی بوده و طبعی گرم دارند نباید در مصرف آن زیاده روی کنند
- در صورت یک هفته مصرف مداوم ، حداقل 2 هفته مصرف نشود
طرز تهیه:
یک قاشق غذا خوری از چلتوک آسیاب شده برنج را به همراه یک لیوان آب جوش در قوری ریخته و به مدت 20 دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم قرار ددهید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و میتوانید با عسل میل کنید
مطالب مفید پیشنهادی: