آشنایی با دمنوش رزماري
رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی چندساله و معطر است که برگهایی سوزنی شکل و همیشه سبز دارد. گلهای آن در رنگهای گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی میرویند. قسمت مورد استفاده آن برگ و سرشاخه های گل دار آن است.
خواص:
این گیاه خاصیت ضدعفونی کننده و معرق داشته و جریان خون را در اندامهای شکمی افزایش میدهد و در تحریک میزان ترشح شیرههای گوارشی و صفرا بسیار مفید است.
افزودن چند برگ رزماری به غذاهای گوشتی، هضم غذا را سرعت می بخشد.
عصاره رزماری برای درمان ریزش مو موثر است.
عصاره این گیاه باعث التیام دردهای مفصلی، عضلانی و سیاتیک می شود.
به دلیل داشتن خاصیت ضدعفونی، جوشانده رزماری برای غرغره کردن گلو مناسب است و آرامبخش مؤثری برای گلودرد و آفت دهان است.
فشار خون را بالا میبرد و باز کننده انسداد عروق است .
جوشانده آن، در درمان بیخوابی، میگرن، تپش شدید قلب، تنگی نفس و ضعف عمومی بدن بسیار مؤثر است.
موارد منع مصرف:
رزماری به عنوان سقط کننده جنین محسوب میشود و استفاده از آن توسط خانمهای باردار اکیداً ممنوع میباشد. مصرف آن در دوران شیردهی نیز توصیه نمی شود.
افرادی که دچار اختلالات صرع و تشنجی هستند، مصرف رزماری می تواند این اختلالات را افزایش دهد.
طرز تهیه:
یک قاشق غذا خوری گیاه رزماری خرد شده (برگ و سرشاخههای گل دار) را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
{jcomments on}