دانش آیورودا (علم زندگی)

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

 

green tea - دمنوش چای سبز

 

سه نوع چای وجود دارد با نام های : چای سبز ، چای سیاه و چای اولانگ که نوعی چای چینی می باشد. هر سه از یک گیاه هستند و تفاوت آنها در نحوه ی فرآوری و عمل آوردن آنها می باشد
در صورتی که برگ تازه چای را به سرعت خشک کنند ، چای سبز به دست می اید و در صورتی که آن را تخمیر کرده و سپس آن را خشک کنند ، چای سیاه به دست می آید و در صورتی که برگ چای به صورت ناقص تخمیر شود ، چای اولانگ به دست می آید که هر سه چای در رنگ و مزه و خواص با یکدیگر متفاوت هستند


مزیت چای سبز در این است که کمتر تحت تاثیر فرآیند قرار گرفته و ترکیبات موجود در آن پایدار باقی مانده است

 

 

خواص چای سبز:

 

  • طبع گرم و خشک دارد
  • کاهش کلسترول
  • کاهش حمله های قلبی
  • کاهش تری گلیسیرید در صورتی که در بین وعده های غذایی صرف شود
  • کاهش فشار خون – افرادی که دچار کاهش فشار خون هستند فقط در صورت توصیه پزشک مصرف نمایند
  • رقیق کننده خون و جلوگیری از لخته شدن خون
  • آرام بخش اعصاب
  • تقویت سیستم عصبی
  • تقویت سلولهای بخش حافظه
  • پیشگیری کننده از آلزایمر و پارکینسون
  • رفع کننده خستگی
  • افزایش تمرکز و قدرت فکری
  • بهبود بیماری ام اس
  • رفع تنش و افسردگی و استرس
  • ادرار آور
  • سم زدایی کننده کبد و جلوگیری از تجمع چربی در آن
  • مفید برای مبتلایان به آسم
  • کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل ناشی از روماتیسم
  • جلوگیری از تضعیف مینای دندان
  • جبران کننده کمبود استروژن در دوران یائسگی و جلوگیری کننده از پوکی استخوان
  • ضد آرتریت
  • جلوگیری کننده از افتادگی و چروک پوست
  • حاوی آنتی اکسیدان
  • رفع چربی اضافی تجمع یافته در بدن
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن




استفاده از دمنوش چای سبز برای شستن سر ، به جلوگیری از ریزش مو ، کاهش چربی بیش از حد مو و درمان شوره سر کمک می کند


در افراد بلغمی مزاج (کافایی ها) در صورت مصرف چای سبز ، موجب دفع بلغم اضافی و لاغری در آنها می شود

 

 

 


 توجه:

از منظر مکتب طب سنتی ایرانی طبع انواع مختلف چای گرم و خشک است و اینکه برخی به ‌جهت تسکین عطش و کاهش حرارت و التهاب داخلی بدن ، آن را سرد دانسته ‌اند، اصلاً درست نیست. سبب این علایم به تلطیف اخلاط بلغمی غلیظ و پاکسازی اخلاط لزج از سطح دستگاه گوارش مربوط است.

برگرفته از کتاب مجموعه مقالات طب ایرانی، تالیف استاد محمد عبادیانی
کتاب دمنوش های ایران زمین نوشته دکتر مهدی فهیمی ، رئیس و بنیان گذار موسسه بین المللی طب سنتی-ایرانی ایرانیان ماد


 

 

ممنوعیت ها:

 

  • نوشیدن زیاد چای سبز موجب بروز عصبانیت ، بی خوابی و بی قراری در فرد می شود
  • افراد مبتلا به بیماری فشار چشم نباید آن را مصرف کنند
  • افراد مبتلا به فشار خون پایین
  • افراد مبتلا به میگرن نباید زیاد چای سبز بنوشند
  • چای سبز باید حداقل دو ساعت پس از صرف غذا نوشیده شود تا در جذب چربی و آهن موجود در غذا اختلالی پیش نیاید
  • افراد واتایی و سودایی مزاج ها نباید در نوشیدن چای سبز زیاده روی کنند

     

 

طرز تهیه:


یک قاشق مرباخوری چای سبز را به همراه یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و 10 دقیقه درب آن را ببندید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و بنوشید


نوشیدن سه استکان کوچک از چای سبز در روز مانعی ندارد البته ممنوعیت های آن را باید در نظر داشته باشید. پس از یک هفته مصرف روزانه بهتر است حداقل یک هفته وقفه در نوشیدن آن داشته باشید

 


مطالب مفید پیشنهادی:

 

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه گیاهان دارویی دمنوش گیاهی دمنوش چای سبز