معجزه عناب در درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی
آیا می دانستید عناب خواص بی نظیر درمانی دارد که می تواند در بهبود سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید باشد ،قطع آبریزش از بینی و سرفه از بهترین تاثیرات این میوه است از دیگر خواص درمانی آن می توان رفع بیخوابی و خستگی،تقویت مغز و حافظه ،درمان بیماریهای کبدی، رفع اختلالات جنسی و نازایی و.. اشاره کرد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید به عناب، خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی نیز میگویند. در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب بهخصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است.
مزاج عناب از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابوعلی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو مینشاند و تب بر خوبی است. عناب به دلیل داشتن لعاب، نرمکننده سینه و ضد سرفه است و چای یا جوشانده آن گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف میکند و برای جلوگیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه میشود. برای تهیه جوشانده عناب ۵۰ گرم آن را در یک لیتر آب بجوشانید تا حجم آن دوسوم شود.
همان گونه که در روایات هم آمده است عناب خوابآور و آرامبخش اعصاب است و بیخوابی و خستگی شدید را برطرف میکند، مقوی سیستم ایمنی بدن است و برای تقویت مغز و حافظه مفید و عامل مهارکننده افزایش قند و فشار و اوره خون بوده و به سبب داشتن فیبر محلول در کاهش چربی خون موثر است. عناب یکی از میوههایی است که در درمان بیماریهای کبدی ازجمله کبد چرب مفید است.
این میوه ملین بوده و تاثیر آن برای کمک به درمان یبوست به اثبات رسیده است و توصیه شده هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار دهید و میل کنید. مطالعات بالینی نشان داده عناب مقوی دستگاه گوارش و هضمکننده غذا و ضدنفخ است. این میوه قدرت ماهیچهها را زیاد میکند و بنیه بدن را افزایش میدهد.
زیادهروی در خوردن عناب باعث کم شدن قدرت و غرایز جنسی میشود، اما مصرف متعادل آن به رفع اختلالات جنسی و نازایی کمک میکند.
چگونه عناب خشک را جویدنی کنیم؟
به طور معمول فصل برداشت عناب اول شهریور تا اوایل مهر است. اگر باغداران عناب را به صورت تر و تازه به بازار عرضه کنند کمتر از ده روز کپک میزند یا ترش میشود. به همین دلیل باغداران بخش عمدهای از عناب را خشک یا صبر میکنند میوه روی درخت خشک شود و سپس به بازار عرضه میکنند. عناب خشک تا 8 ماه بدون یخچال قابلیت نگهداری دارد.
چون جویدن عناب خشک به دندان آسیب میزند، در نتیجه قبل از مصرف آن را بشویید و به مدت 2 دقیقه و نه بیشتر در آب غوطهور کنید. سپس 3 تا 4 ساعت صبر کنید تا رطوبت به مغز عناب نفوذ کند و بافت آن برای خوردن نرم و دلچسب شود.
لازم است بدانید عناب تا 40 درصد وزن خود رطوبت جذب میکند و اگر بیش از 2 دقیقه در آب غوطهور باشد لیچ شده و ویتامینهای محلول در آب آن خارج میشود. هرگز عناب را خارج از فصل به شکل تر نخرید، چون رطوبت آن مصنوعی است و شما به جای بخشی از وزن عناب، آب میخرید و مهمتر آن که ماندگاری آن بهشدت پایین میآید و در کمتر از یک هفته خراب میشود.
دکتر سمیرا اسدی
{jcomments on}