آیا مصرف روغن زیتون برای سحری خوب است ؟!
توصیه متخصصان تغذیه برای سحری، خوردن کاهو و کلم و مخصوصا سالادها با روغن زیتون است.
ولی به چه دلیل روغن زیتون؟
استفاده از روغن زیتون در ماه رمضان، آن هم در زمان سحر، چه فوایدی برای روزه داران دارد؟در این بخش پاره ای از منفعت های استفاده از روغن زیتون هنگام سحر را به شما معرفی می کنیم…
فواید استفاده از روغن زیتون برای سحری
• لاغری
یکی از معضلاتی که معمولاً با آن روبه رو هستیم، اضافه وزن در ماه رمضان است. برخلاف آن چه که تصور می کنیم، در ماه رمضان با وجود تحمل ساعت ها گرسنگی و تشنگی، چاق می شویم!
امّا چه باید کرد؟ شما نمی توانید وعده های غذایی در ماه رمضان از جمله سحری یا شام را حذف کنید زیرا این کار عوارضی نامطلوب برای بدن تان دارد. بهتر است به جای این کار، به فکر مواد مغذی و طبیعی باشیم که بتوانند وزن مان را کاهش بدهند.
یکی از این مواد مغذی که باعث کاهش وزن نیز می شود، روغن زیتون است. روغن زیتون حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است و می تواند پیام سیری را زودتر به مغز انتقال دهد.
• رفع یبوست
یکی از عوارضی که به علّت کم آبی بدن در ماه رمضان، دچار آن می شویم، یبوست است. به ویژه که زمان کافی برای دریافت مایعات، انجام ورزش ها و مصرف مواد مفید نداریم و در طول روزهای ماه رمضان به تدریج این مشکل تشدید می شود.
یکی از فواید روغن زیتون سرشار بودن آن از آنتی اکسیدان هاست. آنتی اکسیدان های موجود در روغن زیتون مانع ایجاد یبوست در ماه رمضان می شود. بنابراین بهتر است موقع سحری از روغن زیتون استفاده کنید تا یبوست های روزانه تان کاهش یابد.
. زیبایی پوست
قطعاً به خاطر کم آبی بدن در ماه رمضان، دچار خشکی پوست شده اید. به ویژه که در تابستان بیش از اوقات دیگر عرق می کنید.
روغن زیتون یکی از بهترین مواد غذایی برای زیبایی و درخشندگی پوست است. جدا از مصرف موضعی آن روی پوست، مصرف خوراکی روغن زیتون موقع سحر، به علّت وجود پولیفنول ها و امگا۳ در آن، می تواند برای پوست بسیار مفید باشد. به ویژه که روغن زیتون معمولاً با سبزیجات مصرف می شود و کم آبی بدن نیز جبران می گردد.
• جذب کلسیم و ویتامین
در ماه رمضان ممکن است نظم غذایی تان برهم بخورد و بدن، مواد مورد نیازش را دریافت نکند. به ویژه موادی چون کلسیم و ویتامین ها که کمبود آن ها، آسیب هایی جبران نشدنی به بدن وارد می کند.
روغن زیتون اگر با مواد حاوی کلسیم و ویتامین دی مصرف شود، باعث جذب بیشتر و زودتر این مواد می شود. به همین دلیل است که توصیه ی متخصصان تغذیه برای برنامه ی غذایی سحری، مصرف گوشت سفید از جمله ماهی با سبزیجات و روغن زیتون است.
• پیشگیری از بیماری های قلبی
ممکن است مبتلایان به دیابت، فشارخون و … در ماه رمضان دچار مشکلات عدیده ای گردند که منجر به حملات قلبی می شود.
روغن زیتون حاوی اسیداولئیک است و به کاهش کلسترول خون کمک می کند. هم چنین سرشار بودن روغن زیتون از اسیدهای چرب امگا۳ باعث تنظیم قندخون و فشارخون می گردد. درنتیجه افراد مبتلا به بیماری هایی چون دیابت، فشارخون و… که با نظر پزشک مجاز به روزه داری هستند، می توانند ماه رمضان را راحت تر سپری کنند.
بنابراین برای سلامت بیشتر، استفاده از روغن زیتون برای سحری توصیه می شود.
{jcomments on}