رنگ اصلی برنج، قهوهای است
برنج انواع مختلفی دارد و نمونههای آن در شمال و جنوب ایران پرورش مییابد. رنگ اصلی برنج وقتی در پوسته یا همان سبوس قرار دارد، قهوهای است که به آن برنج قهوهای گویند.
در اصل برنج را به صورت شلتوک به کارخانه میبرند. شلتوک دارای چندین لایه است. اگر پوسته اولیه یا خارجیترین لایهی آن برداشته شود، برنج قهوهای به دست میآید.
معمولاً بعد از تولید برنج قهوهای، آن را در دستگاههای مجهز به کاردک و توپی میریزند تا پوسته دوم تراشیده شود. هرچه میزان تراش بیشتر باشد دانه برنج تولیدی شفاف و شیشهایتر خواهد شد. در این مرحله برنج سفید حاصل میشود.
تفاوت فقط در رنگ نیست
از آن جا که اغلب ویتامینها و املاح معدنی در سبوس آن قرار گرفته و آندوسپرم یا مغز دانه برنج حاوی این ریزمغذیها انیست، با سبوسگیری برنج قهوهای و تبدیل آن به برنج سفید مقدار زیادی از مواد مغذی خصوصاً ویتامینهای گروه B آن از بین میرود. طی سبوسگیری، ویتامینهای B1 و B6 به مقدار زیاد، ویتامین B3 و املاح معدنی آهن، منگنز، منیزیم و فسفر به مقدار کمتر و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری برنج از بین میروند.
با از بین رفتن سبوس بر میزان کالری برنج نیز افزوده میشود؛ به گونهای که در یک لیوان برنج پخته قهوهای ۲۱۸ کالری و در همین میزان برنج پخته سفید ۲۶۶ کالری انرژی نهفته است. خود برنج در اصل غذای پرندگان است و دستگاه گوارش انسان نمیتواند آن را بصورت درست هضم و جذب کند چرا که ما انسان ها فاقد سنگدان هستیم به همین دلیل این گیاه را مانند گوشت و دیگر محصولات تغییر شکل داده و با پختن مصرف میکنیم ..برنج دارای اسید آرسنیک است که عامل بیماری دیابت و بیماریهای مفصلی است ..آرسنيك يك شبه فلز سمي و غير ضروري است كه در محيط به شكل معدني و آلي وجود دارد كه به وسيله منابع طبيعي و منابع مصنوعي در طبيعت توليد مي شود....برنج سفید نشاسته خالص است که بیماری های روده ای رو سبب میشود بدن ما انسان ها تنها قادر به هضم میوه های و گیاهان نیمه نشاسته ای مثل موز میباشد که انهم در طبیعی ترین شکل خود که خام باشد باید مصرف شود
{jcomments on}