خواص گیاه پنیرک
- طبیعت سرد و مرطوب دارد
- در هند از آن به عنوان داروی لعاب دار و نرم کننده و خنک کننده و تب بر استفاده می شود
- به شکل ضماد برای رفع التهاب پوست استفاده می شود
- به صورت غرغره برای شستشوی دهان استفاده می شود
- برای برونشیت و ورم حلق و گلو مفید است
- مدر است و برای معده و طحال مفید است
- انسداد مجاری کبد را باز می کند
- ضماد آن برای شکستگی اعضا و گزیدگی زنبور مفید است
- اگر با روغن زیتون مخلوط شود برای سوختگی آتش و باد داغ و گزیدگی عقرب مفید است
- دم کرده ی آن همراه با شکر برای رفع سرفه و گرفتگی صدا که ناشی از حرارت و خشکی است مفید است
- برای یرقان ، زخم معده ، لینت شکم و سوزش مجاری ادرار مفید است
- نشستن در آب دم کرده ی آن برای نرم کردن ورم های مقعد و استحکام عضلات رحم مفید است
- تنقیه آن برای رفع سوزش روده ها ، رحم و مقعد مفید است
- دمنوش پنیرک خاصیت نرم کنندگی پوست بدن را دارد و برای درمان جوش بسیار موثر است ، می توان این دمنوش را به صورت لو سیون برای نرم کردن پوست بدن به کار برد
- تخم پنیرک برای معده های ضعیف مضر است و باید پرهیز نمایند
- افراد مبتلا به دیابت و افرادی که بدنشان به تغییرات قند خون حساسیت دارد باید با احتیاط و توصیه پزشک مصرف نمایند
- مصرف زیاد پنیرک موجب اسهال می شود
- خانم های باردار و شیرده با احتیاط باید مصرف نمایند
منبع: برای تهیه این متن از کتاب معجزات درمانی عرقیات گیاهی نیز استفاده شده است
مطالب مفید پیشنهادی: