درمان كبد چرب با گياهان
توصیه های تغذیه ای در رابطه با بیماری کبد چرب
مواردی که به کبد آسیب می رساند عبارتند از:
1- خوردن زیاد
2- بد خوردن : مثلا خوردن زیاد محصولات تهیه شده از آرد تصفیه شده،غذاهای آماده،شکر زیاد،چیپس و ...
3- رژیم کم پروتئین،پر کربوهیدرات،پر چربی . به خصوص رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع و روغنهای هیدروژنه.
4- موادی همچون الکل،سیگار،کافئین، و ...
5- انواع داروهای خوراکی مثلا قرصهای ضد بارداری.
6- افزودنی های مواد غذایی
توصیه های تغذیه ای برای سلامت کبد :
- از نیکوتین،الکل،کافئین،گوشت قرمز،قند ساده و غذاهای سرخ شده کمتر استفاده کنید.
- از منابع غذایی پتاسیم بیشتر استفاده کنید مثل موز،کشمش،آلو،بادام و انواع سبزیجات.
-آب زیاد بنوشید.سعی کنید هر ساعت مقداری آب بخورید.
- سبزیجات خام بیشتر مصرف کنید.
- آب هویج و آب چغندر بیشتر مصرف کنید.
-روغن زیتون مصرف کنید و از کره،مارگارین،روغن جامد و دنبه اجتناب کنید.
- ویتامین K برای جلوگیری از سیروز کبدی مفید است.
- از مصرف زیاد ویتامین A پرهیز کنید،بدین منظورنباید روغن کبد ماهی زیاد مصرف کنید. بهتر است که از منابع حاوی پیش ساز ویتامین A یعنی بتا کاروتن ، مانند هویج، زرد/الو،طالبی و ... استفاده کنید.
- هرگز مرغ،ماهی یا گوشت خام یا نیم پز نخورید زیرا خطر شدید عفونت با باکتریها ،پارازیتها و ...را به همراه دارد.
-لیمو ترش تازه یکی از بهترین دوستان کبد است. بیشتر لیمو ترش تازه بخورید.
- لسیتین از تجمع چربی در کبد جلوگیری می کند.
- از ملین های قوی استفاده نکنید.اما همیشه هم از بروز یبوست جلوگیری کنید. به عنوان مثال همیشه مصرف سبوس جو دو سر را در غذایی خود داشته باشید
{jcomments on}