دانش آیورودا (علم زندگی)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

مزاج فلزات و ظروف طبخ غذا

مزاج فلزات و ظروف طبخ غذا

مزاج فلزات و ظروف طبخ غذا و محاسن و مضرات خطرناک آنها بربدن بر مبنای طب سنتی



‍ مزاج فلزات از نظر طب مقدس ایرانی

اکثر فلزات، طبعی سرد و خشک دارند ، و فقط تعداد کمی از آنها دارای طبع گرم هستند چون خاک ، طبیعتش سرد و خشک است .

 در نواحی گرم کره زمین فلزات با طبع گرمی همچون طلا و مس بیشتر یافت میشوند ، مثلا بهترین و بزرگترین معادن مس و طلا در کشور مکزیک ، پرو و کنیا وجود دارند . از همه فلزات سرد و خشک تر ، فلز سرب است و بعد از آن نقره ، آهن ، در درجات بعدی قرار دارند.

آلومینیوم، چدن ،سدیم جزو عناصری عناصر و آلیاژهایی هستند که طبع سرد و تر دارند. لذا این عناصر برای بیماران بلغمی و افرادی که طبع بلغمی دارند فوق العاده مضرند.



عناصری از قبیل : طلا ، مس ، برنج ، گوگرد ، و جیوه گرم و خشک هستند . بنابراین برای افرادی که طبع گرم دارند مضرند.

مزاج فلزات از طریق تماس با آنها اثر گذاری قوی داشته و اگر به هر طریقی خورده شوند ، اثرات منفی جبران ناپذیری را در بدن به جا می گذارند ، لذا در انتخاب ظروف برای پخت غذا باید دقت نمود .

 در تعریف ظرف غذا در طب سنتی اینچنین آمده است که : بهترین ظروف بعنوان ظرف غذا آنهایی هستند که بر غذا تاثیر نگذارند و غذا هم بر ظرف تاثیر نگذارد .

 اخیرا عده ای مزاج نشناس ، برای رسیدن به مقاصد اقتصادی خودشان ، ظروف مسی را برای پخت و پز به مردم معرفی میکنند .و به تبلیغات استفاده از این ظروف میپردازند .

بارها اعلام کردم دوباره اعلام میکنم ،این ظروف بسیار خطرناک بوده و اثرات سودازایی آن در مصرف کنندگان مشهود میباشد .

ظروف مسی برای جوشاندن آب خوب است و همچنین آفتابه و تشت و لگن ، خوب است که از جنس مس باشند . و پختن غذا در ظروف چدن ،مس ، آلومینیوم و روی بسیار مضر میباشد.

 بهترین ظرف برای پخت غذا پیرکس ،سرامیک ، استیل ضد اسید ، و ظروف سفالی که با لعاب خوب پخته شده باشد وظروف سنگی به شرط پخت مداوم غذا یعنی هر روزه هم خوب است.

ظروف مسی در گذشته با قلع سفید میشده که آنهم بعد از مدتی سفیدیش را از دست میداده ،یعنی قلع آن خورده میشده که مضر بوده ،و امروزه که سرب هم به قلع اضافه شده خطر استفاده از ظروف مسی برای پخت غذا را دو چندان نموده است .

عناصری از قبیل کلسیم و پتاسیم طبعشان سرد و خشک است ،لذا برای بیمارانی که سودایی یا بلغمی مزاج هستند ، تجویز قرص کلسیم کاملا اشتباه بوده و از نظر طب ایرانی مطرود است.

آلومینیوم طبعش سرد و تر است و موجبات کندی حافظه و بیماری آلزایمر را فراهم میکند. استفاده از این فلز بمنظور ظرف پخت غذا و همچنین بعنوان سیخ کباب میتواند زمینه ساز بیماری آلزایمر ، پارکینسون ،سفیدی زودرس موها و تشدید کننده روماتیسم باشد .

مولف : استاد حمزه سام دلیری متخصص طب ایرانی

{jcomments on}

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه خبرها وبلاگ مجموعه آیورودا آشنایی با آیورودا مزاج فلزات و ظروف طبخ غذا