دانش آیورودا (علم زندگی)

توجه:

کاربر گرامی در صورتی که با کلیک بر روی "عنوان مطالب" ، صفحه ی "عضویت و ورود به سایت" به شما نمایش داده می شود به معنای آن است که برای مشاهده این مطالب در ابتدا لازم است در سایت عضو شده و یا در صورتی که قبلا در سایت عضو شده اید در ابتدا با نام کاربری و رمز عبور خود به سایت وارد شوید تا بتوانید مطالب این بخش را مشاهده فرمایید
برای عضویت و یا ورود به سایت ، بر روی (ورود / عضویت) کلیک کنید


 

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

 

 

گرمی و سردی چیست؟

 

گرمی و سردی چیست؟

 

پیشینیان ، گرمی را به خوراکی های طبیعی انرژی دهنده اطلاق می کردند که شامل شیرین مزه ها مانند عسل و تُند مزه ها مانند فلفل است و با مصرف آنها علائم یا عوارض گرمی ایجاد می شود که عبارتند از:

 

انواع عوارض پوستی مانند جوش ، خارش و کهیر ، تورم غذذ لنفاوی و گلودرد، سوزش ادرار ، تلخی و باردار شدن زبان ، ایجاد حرارت و عطش، عوارض کبدی، افزایش و گاهی بدبو شدن عرق، چاقی، چرب شودن پوست و مو، افزایش احتمال مذکر شدن جنین ، تقویت حافظه، خشک شدن بینی و دهان، ایجاد یبوست، ایجاد تورم غذه پروستات ، تقویت حافظه و همچنین افزایش میل جنسی

 


آنتی بیوتیک ها و پنی سیلین دارای طبع گرم هستند. از سوی دیگر ، خوراکی های با طبع سرد فاقد انرژی و حرارت هستند مانند انواع خوراکی های ترش مزه مثل مرکبات و همچنین مانند خیار و هندوانه که با مصرف آنها عوارض و علائم سردی ایجاد و مشاهده می شود

 


علائم و عوارض سردی عبارتند از: آبریزش دهان، قی در گوشه چشم ها، خواب زیاد، سستی و بی حالی، نمناکی پوست، افت فشار خون، سرگیجه، تهوع، کم اشتهایی، اسهال و استفراغ، سیاهی رفتن چشم، کاهش میل جنسی، ریزش مو، افزایش احتمال مونث شدن جنین، ضعف حافظه، نازایی، دردهای عضلانی و خواب رفتن اعضا

 


کسی که دارای طبع گرم است یعنی مزاج او با خوراکی های پرحرارت (شیرین یا تند) سازگار باشد ، با خوردن سردی ها (برای مثال : ماست ، خیار، هندوانه) به اصطلاح طبع وی سرد و بلغمی می شود که با مصرف کمی گرمی مانند عسل ، خرما ، آویشن یا عرق نعناع بهبود می یابد


از سوی دیگر کسی که دارای طبع سرد است ، مزاج او با خوراکی های کم حرارت (ترش و بی مزه) سازگاری دارد و با مصرف خوراکی های با طبع گرم (مانند عسل، خرما، انجیر، آویشن، حلوا ...) به اصطلاح طبع او گرم می شود که با مصرف مصلح آن یعنی سردی (مانند هندوانه ، عرق کاسنی، دوغ ...) بهبود می یابد

 


از میان گوشت حیوانات ، گوشت حیوانات خارخوار مانند شتر و بز ، دارای طبع گرم بوده و گوشت آبزیان ، گوشت گوساله و گاو و نیز انواع سوسیس ، کالباس و ژامبون دارای طبع سرد می باشد.


همچنین گوشت مرغ و انواع پرندگان دارای طبع معتدل است.

 


شیر حیوانات تابع گرمی گوشت آنها نیست از جمله شیر بز دارای طبع سرد ، شیر گاو دارای طبع سرد، شیر گوشفند دارای طبع گرم و شیر الاغ دارای طبع سرد است
شیر مادران شیرده دارای طبع گرم و تر است و به همین دلیل خون ساز بوده و در استحکام ارکان و استقامت بدن و تقویت هوش و حافظه کودک تاثیر گذار است

 

ضرورت تشخیص گرمی و سردی در درمان بیماری ها:

 

برای این منظور به ذکر چند مثال می پردازیم:

 

  • فرض کنید دچار آبریزش بینی شده اید که احتمالا ناشی از مصرف زیاد سردی می باشد و با مصرف کمی گرمی بهبود می یابید

 

  • اگر شخصی دچار کثرت شهوت و انحراف جنسی است باید از مصرف گرمی خودداری نموده و از سردی استفاده کند

 

  • اگر با خوردن مقادیر زیادی آجیل با طبع گرم مانند تخمه آفتابگردان ، پسته و فندق دچار تورم غدد لنفاوی و گلو درد شده اید ، با مصرف خوراکی هایی با طبع سرد بهبود می یابید

 

  • چنانچه دچار سوزش ادرار شده اید که یکی از دلایل آن مصرف زیاد گرمی است ، با مصرف سردی ، بیماری رو به بهبود می رود

 

  • اگر احساس بی حالی و سستی و رخوت و کسالت دارید که احتمالا از مصرف زیاد سردی مانند ماست، خیار، کاهو، آب لیموی زیاد یا دوغ ترش ناشی می شود، با مصرف گرمی و اصلاح طبع ، رو به بهبود خواهید رفت

 

منبع: کتاب مزاج خود را بشناسیم (با کمی تغییر)


 

مطالب مفید پیشنهادی:

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه یوگا آشنایی با یوگا مجموعه آیورودا آشنایی با آیورودا گرمی و سردی چیست؟