دانش آیورودا (علم زندگی)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

روغن دارچین

روغن دارچین
دارچین (Cinnamon)
نام علمی Cinnamomum zeylanicum
روغن دارچین از پوست و برگ درخت دارچین گرفته می شود. اگرچه روغن دارچین نیز خواص بی شماری دارد، ولی چون اغلب افراد به آن حساسیت دارند، ترجیح می دهند، از خود دارچین استفاده کنند. از این روغن در عطر درمانی استفاده می شود؛ هر چند که مصرف آن به اندازه روغن هایی همچون روغن ریحان، رزماری، اسطوخودوس و کاج، رایج نیست. برخی افراد از روغن دارچین در آشپزی و پخت و پز استفاده می کنند. قدح گل، کاسه ای است که گلبرگ و برگ های خشک انواع گل را در درون آن می ریزند و کنار اتاق می گذارند، از روغن دارچین نیز به عنوان خوشبوکننده اتاق استفاده می شود و آن را درون قدح گل می ریزند. روغن دارچین دافع پشه و حشرات است. پژوهش هایی که دانشکده ملی تایوان انجام شد نشان داد نه تنها روغن دارچین، بلکه برگ دارچین نیز دافع حشرات است. از آنجا که مصرف این روغن اثر مخرب و سوئی روی پوست دارد و ایجاد حساسیت، می کند، بهتر است از مصرف بیش از حد آن خودداری شود. قبل از مصرف هم باید آن را رقیق کرد و مانع تماس آن با نقاط حساس بدن و صورت شد.
مقوی قوای جنسی و خشک کننده رطوبات زایدی که در مغز و سلسله اعصاب ایجاد می گردد می باشد. این دارو مدر (ریزاننده) ادرار و خون قاعدگی است و می تواند باعث سقط جنین گردد.
روغن دارچین برای زیاد شدن و تجدید نیروی جنسی نیز به كار می رود. كلیه ها را گرم می كند، ضعف كمر و پاها را از بین می برد و كم خونی را درمان می كند.
روغن دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است.
روغن دارچین اثر آرام كنده و شاد كننده دارد و از بسیاری از داروهای آرام بخش بهتر است. در حقیقت می توان گفت روغن دارچین، والیوم گیاهی است، زیرا در دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde وجود دارد كه روی حیوانات و انسان اثر آرام بخش دارد.
اثر مهم دیگرروغن دارچین پایین آوردن تب می باشد و حتی امروزه روغندارچین را به صورت قرص و كپسول درآورده اند كه بعنوان "تب بُر" به كار می رود.
روغن دارچین رگ ها را باز می كند و باعث بهبود گردش خون می شود.
یکی از خواص روغن دارچین این است که باعث افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن می شود و در نتیجه بدن نیاز کمتری به این هورمون برای کنترل قند خون پیدا می کند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت گزارش داده اند که مصرف یک قاشق چایخوری دارچین در روز تاثیر بسیار مثبتی بر قند خونشان داشته است.روغن دارچین خاصیت عجیب دیگری دارد و آن تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری هاست و حتی می توان گفت كه اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیك دارد.
اگر حس كردید كه ضعیف شده اید و ممكن است مریض شوید، چای دارچینی را فراموش نكنید و حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید، روغن دارچین بهترین داروست.

روغن دارچین به علت داشتن اسانس و تانن، محرک و قابض است و به عنوان تقویت کننده ی عمل هضم غذا و جریان گردش خون به کار می رود و از آن برای رفع سوءهاضمه، به ویژه در مواردی که با نفخ همراه باشد، به عنوان بادشکن استفاده می شود.
همچنین به علت داشتن تانن در رفع اسهال ، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مصرف می شود و به صورت دارو، مانند گرد و تنتور به کار می رود.
روغن دارچین معده را تمیز و آرام و قوی می كند . بنابراین اگر ناراحتی معده دارید حتما از روغن دارچین استفاده كنید.
روغن دارچین علاوه براین همه خواص، طعم بسیار خوبی نیز دارد. برای اینکه بیشتر از طعم و خاصیت درمانی روغن دارچین بهره ببرید،
خاصیت ضدالتهابی، ضدعفونی کننده و ضداسپاسمی دارد.
نفخ و یبوست را از بین می‌برد.
با خستگی مفرط، ضعف و افسردگی مقابله می‌کند.
برای سیستم گوارشی مفید است و با سرماخوردگی و آنفلوآنزا مبارزه می‌کند.
گردش خون را بهبود می‌بخشد و به عملکرد مغز نیز کمک می‌کند.
نقش مهمی در مقابله با اختلالات قلبی دارد.
درد و سفت شدن عضله و مفصل‌ها را برطرف می‌کند.
سردردهای ناشی از سرما را تسکین می‌دهد.
با متوقف کردن خون‌ریزی، به روند بهبود کمک می‌کند.
با دارابودن خاصیت آنتی‌اکسیدانی، ضدمیکروبی، ضدالتهابی و ضدتوموری درمان دیگری برای سرطان کلورکتال، ملانوما و لنفوم است.
از روغن دارچین برای درمان عفونت‌ها و ناراحتی پوستی از جمله تومورهای خوش‌خیم استفاده موضعی می‌شود.
خطرات استفاده زیاد دارچین
• اثرات مضر مصرف زیاد دارچین عبارت است از: التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و همینطور سوزش معده.
• روغن دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می کند، اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکلات خونی و گردش خون می شود، به خصوص اگر با داروهایی که موجب رقیق شدن خون می شود(مانند آسپیرین) مصرف شود، مشکلات را دو برابر می کند.
• مضر برای افراد گرم مزاج بوده و در عین حال مضر مثانه بوده و باعث سردرد می گردد و برای اصلاح این عوارض می توان روغن دارچین را با کتیرا همراه کرد.
منبع:دکتر سورج تاجدار
https://www.facebook.com/groups/602267816575518/permalink/703193809816251

 

{jcomments on}

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه گیاهان دارویی گیاهان دارویی روغن دارچین