دمنوش لیمو و نعناع
طبیعت: این گیاه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک میباشد.
خواص:
مهمترین خاصیت دمنوش نعناع، تاثیر آن بر دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، د ل پیچه، تهوع و اسهال است. همچنین این دمنوش معطر، اشتهاآور است.
مسکن و آرامبخش خوبی است و ناراحتی اعصاب و تشنج را بر طرف می کند. برای رفع بوی نامطبوع دهان و پیش گیری از بروز بیماری لثه ای به کار برده می شود.
برای رفع سینه درد و سرفه، دم کرده نعناع را به صورت گرم بنوشید.
چای نعناع علاوه بر انرژی زا بودن، حرارت اضافه بدن را خارج کرده و سرماخوردگی و سرفه فصلی را نیز درمان می کند. سیستم گوارشی را تسکین می دهد و در رفع گاز معده کمک می کند.
موارد منع مصرف:
- مصرف آن در اوایل بارداری ممنوع است.
- به علت اثر شل کنندگی دریچه تحتانی مری در افرادی که برگشت اسید معده به مری دارند با احتیاط مصرف گردد.
- با توجه به اینکه مصرف نعناع به مقدار زیاد سبب بالارفتن فشار خون می شود، خوردن مقدار زیادی از آن به افراد سالمند هرگز توصیه نمی شود.
- همچنین افرادی که دارای دوشای غالب واتا در بدن هستند هرگز نباید در مصرف آن زیاده روی کنند
طرز تهیه:
دو قاشق غذا خوری برگ نعناع تازه و یا خشک و خرد را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای 80 درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت 15 دقیقه دم بکشد. در صورت تمايل می توانید از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
مطالب مفید پیشنهادی: