خواص اُترج (بالنگ)
- گیاه بالنگ در کتب طب سنتی به آن اترج کبیر گویند و میوه ی آن را بالنگ می نامند و در زبان هندی به آن ترنج می گویند
- طبع آن گرم و خشک است
- برای تقویت قلب، مغز، کبد سرد، معده و احشای داخل شکم مفید است
- برای رفع بادها و نفخ و هضم غذا مفید است
- خوشبو کننده دهان است
- روغن آن طبیعتی گرم و خشک دارد و برای رفع بی حسی ، فلجی ، لقوه، رعشه، درد مفاصل، سیاتیک ، بیماریهای ناشی از سردی عصبی، درد کلیه، مثانه و خوشبویی عرق بدن مفید است
- عرق بالنگ برای رفع مالیخولیای حاصل از سودا (واتا) نافع است
- در هند از عرق اترج برای دفع کرم و رفع یبوست از بدن استفاده می شود
- مصلح بالنگ یا اترج و عرق آن نیز عسل و بنفشه می باشد
مطالب مفید پیشنهادی: