دانش آیورودا (علم زندگی)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

تدابير سلامتي در بهار در طب آيورودا

تدابير سلامتي در بهار در طب آيورودا

در آيورودا ، آغاز اسفندماه به عنوان شروع دوشاي كافا در طبيعت معرفي شده كه تا پايان فصل بهار ادامه دارد. در اين مدت هواي طبيعت به تدريج گرم تر شده و رطوبت هوا نيز بيشتر مي شود. از اين رو افرادي كه دوشاي واتا دارند در اين مدت احساس بهتري خواهند داشت زيرا افزايش تدريجي گرما و رطوبت هوا ، خشكي و سردي واتا را در بدن آنها تسكين ميدهد اما افرادي كه دوشاي پيتا دارند به ويژه آنان كه طبع گرم و مرطوب دارند لازم است نسبت به متعادل نمودن طبع مرطوب در بدن خود دقت نمايند زيرا رطوبت محيط ميتواند باعث افزايش پيتا در بدن آنها شود

اما اين زمان يعني از اسفندماه تا اواخر فصل بهار براي افرادي كه داراي دوشاي كافا هستند ميتواند زنگ خطر باشد زيرا در صورت عدم توجه به متعادل ساختن دوشاي بدن خود ، به شدت دوشاي كافا در بدن آنها افزايش يافته و اختلالهاي ناشي از افزايش دوشاي كافا در آنها ظهور خواهد يافت.

در فصل سرد پاييز و زمستان ، بسياري از مشكلات و اختلالها در بدن پنهان مي شوند و به علت سردي محيط طبيعت و افزايش طبع سرد در بدن ، خود را نشان نمي دند اما در فصل بهار به علت گرمي و رطوبت طبيعت ، اين اختلالها رشد كرده و نمايان مي شوند و ميتوانند فرد را به شدت بيمار كنند.

از اين رو توصيه مي شود تمامي افراد به ويژه افرادي كه دوشاي غالب بدن آنها كافا مي باشد توصيه هاي زير را رعايت نمايند تا از بروز بيماريهاي سخت و اختلالهاي ناشي از تغيير طبع در طبيعت در بدن خود پيشگيري نمايند. اين فصل در حقيقت زمان پاكسازي كبد از سموم انباشته شده است:

-       پرهيز از مصرف زياد گوشت

-       پرهيز از مصرف مزه هاي شور

-       مصرف بيشتر ميوه ها و سبزيجات

-       پرهيز از مصرف غذاهاي چرب و سرخ كردني

-       مصرف شربت هاي مناسب اين فصل كه عبارتند از: شربت انار ، شربت سكنجبين ، شربت ليمو، شربت نارنج، شربت آلبالو، شربت به، كاسني و زرشك

-       مصرف دمنوش زنجبيل به صورت تازه و گرم

-       مصرف بيشتر جوانه هاي ماش، لوبيا، عدس ، يونجه

-       سبزيجات مناسب : ريحان، كرفس، كاهو، مارچوبه، اسفناج، باميه، كدو، كلم، برگ سبز تربچه و چغندر

-       آش هاي مناسب: آش جو، آش آب غوره، آش تمبر هندي، خورشت كدو، آش دوغ، آش ماست، سوپ سبزيجات

-       ادويه هاي مناسب: ريحان، رازيانه، مرزنجوش، رزماري، زيره سياه، شويد كه ميتوان براي طعم دار كردن خوراكها از آنها استفاده نمود

 

-       توجه جدي به نظم ساعات غذايي و خواب شبانه زيرا بدن در اين مدت نسبت به تغييرات محيطي ايجاد شده در طبيعت بسيار حساس شده و در صورت عدم توجه به رعايت ساعات غذايي و خواب شبانه ، فرد به شدت دچار سرماخوردگي مي گردد

{jcomments on}

دوره آموزشی سلامتی به روش آیورودا


dosha test ayurveda - تست تعیین مزاج در آیورودا


chakra test banner تست چاکراها و چرخه های انرژی

خبرنامه

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید تا از آخرین اخبار سایت دانش آیورودا مطلع شوید .

تماس با ما

اطلاعات تماس سایت دانش آیورودا

  • شماره تماس : 09136018307
  • لینک اینستاگرام دانش آیورودا:https://www.instagram.com/Ayurveda_ir

شما اینجا هستید: خانه خبرها وبلاگ مجموعه آیورودا آشنایی با آیورودا تدابير سلامتي در بهار در طب آيورودا