دانه هل
cardamom
ميوه هل بيضي شكل ، مانند قلب و برنگ زرد يا سبز روشن بطول 1-2 سانتيمتر است . دانه هاي معطر و مطبوعي برنگ قهوه اي مايل به قرمز در آن وجود دارد كه به مصرف ادويه و خوشبو كردن مشروبات و غذاها می رسد
خواص داروئي:
هل از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است
1)چون هل بشكل قلب مي باشد بنابراين تقويت كنده قلب است
2)بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج مي سازد
3)تقويت كننده بدن است
4)ادرار آور است
5)قاعده آور است
6)مقوي سيستم هضم است
7)باعث هضم غذا مي شود
8)زخم هاي دهان را برطرف مي كند بدين منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنيد .
9)خوشبو كننده دهان است
10)براي تسكين گوش درد ، گرد هل را در گوش بريزيد
11)براي برطرف كردن دل بهم خوردگي و تهوع ،از دم كرده هل استفاده كنيد
12)اشتها آور است
13)تب را پائين مي آورد
14)معالج سرماخوردگي است
15)براي تسكين درد رماتيسم مفيد است
16)ترشي معده را برطرف مي كند
17)ضد مسموميت است
18)براي رفع بيماريهاي چشم مفيد است
افراد گرم مزاج و پیتایی بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند
دانه هل مفید برای دفع سنگ کلیه
دانه هل از با ارزش ترین طعم دهنده چای و غذا محسوب می شود. دانه این گیاه حاوی مواد معدنی همچون کلسیم، گوگرد و فسفر است، همچنین دانه و روغن هل در بهبودی افرادیکه به یبوست مبتلا هستند نقش بسزایی دارد..."
دانه هل بوی بد دهان را رفع میکند. برخی گیاهان خاصیت دارویی دارند اما دانه هل از آن دسته از با ارزش ترین طعم دهندههایی است که میتواند سنگ کلیه افراد را دفع کند.
حمید ثقفی متخصص طب سنتی گفت: هل به عنوان طعم دهنده مطبوع مواد خوراکی شناخته شده است، اما دانه هل علاوه بر بو و طعم خوش خواص دارویی نیز دارد و از همه مهمتر برای تسکین دردهای گوارشی موثر است.
وی گفت: دانه این گیاه حاوی مواد معدنی همچون کلسیم، گوگرد و فسفر است، همچنین دانه و روغن هل در بهبودی افرادیکه به یبوست مبتلا هستند نقش بسزایی دارد.
وی تاکید کرد: دانه هل فواید و خواص بسیاری دارد که دفع سنگ کلیه یکی از بیماریهایی است که با مصرف این گیاه بهبود می یابد.
مطالب مفید پیشنهادی: