خواص بادرنجبویه
- در بعضی مناطق به آن فرنجمشک نیز می گویند
- در کتب طب سنتی با نامهای بادرنگ بویه ، مفرح القلب ، وارنگ بو و قرنفل بستانی نیز می نامند
- طبیعت گرم و خشک دارد
- برگ و عرق آن قابض و التیام بخش زخم است
- تب بر است و برای کنترل بیماریهای مغزی و قلب و رفع سم محل گزیدگی حشرات استفاده می شود
- برای استحکام لثه ها و دندان ها و رفع بوی بد دهان استفاده می شود
- محرک و مقوی معده و کبد است
- بوییدن یا خوردن گل و برگ و عرق بادرنجبویه ، بازکننده گرفتگی دماغی است
- باد و گاز معده را تحلیل می برد
- افرادی که گرم مزاج هستند (پیتایی ) نباید در مصرف آن زیاده روی کنند
- مصلح آن گل بنفشه و سکنجبین است
- برای ازدیاد هوش و حافظه مفید است و سکسکه را آرام می کند
- آرام بخش و خواب آور است و نوشیدن دم کرده ی آن قبل از خواب مفید است
- کاهش دهنده ی دردها و علائمِ سندرم پیش از قاعدگی است
- مصرف آن برای افرادی که کم کاری تیروئید دارند یا به آن حساسیت دارند ، افرادی که آب سیاه چشم دارند ، آقایان مبتلا به پروستات ، افراد دارای فشار خون بالا ، هنگام انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارد، ممنوعیت دارد و در دوران بارداری و شیردهی باید با مشورت پزشک مصرف شود
مطالب مفید پیشنهادی: