شلغم برای سرماخوردگی
اين که می گویند شلغم برای سرماخوردگی مفید است تا چه میزان صحت دارد؟
دکتر سیدرضا رضایی دریا کناری، پزشک و متخصص طب سنتی ایران با اشاره به این که شلغم یک آنتی بیوتیک طبیعی است و می تواند مقاومت بدن را در برابر بیماری های ویروسی و عفونی بالا ببرد و سبب التیام علائم زکام و سرماخوردگی می شود.
خواص شلغم از دیدگاه طب سنتی
از قدیم گفته اند شلغم خواص تغذیه ای و درمانی زیادی دارد و در کتب طب سنتی نیز درخصوص مصرف این سبزی توصیه های زیادی شده و در روایات آمده است اگر روزی یک شلغم بخورید هرگز بیمار نخواهید شد. اما نکته مورد توجه این که در برخی منابع قدیمی درخصوص شلغم خواصی مطرح شده است که از نظر علمی با طب جدید تداخل دارد، اما در مقابل خواصی هم گفته شده که مصرف این سبزی می تواند در کنار درمان های جدید از میزان علائم برخی بیماری ها بکاهد.
دکتر سیدرضا رضایی دریا کناری، پزشک و متخصص طب سنتی ایران می گوید: شلغم، گرمی درجه 2 دارد و اگر به صورت آبپز مصرف شود گرمی آن رو به اعتدال می رود و علائم آزاردهنده خاصی ایجاد نمی کند. البته اگر شلغم را همراه کمی نمک، سکنجبین، عسل یا شکر قهوه ای بخورید سازگاری بیشتری با بدن پیدا می کند و می توانید از خواص تغذیه ای و درمانی آن بهره بیشتری ببرید.
به گفته این متخصص، شلغم تولید گاز و نفخ نمی کند، اما در افرادی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند اگر شلغم پلاسیده و مانده بخورند به سبب آن که دیرهضم و ثقیل می شود امکان تولید نفخ و گاز را در بدن زیاد می کند و برای رفع این ضرر بهتر است شلغم را با زیره بخورند.
شلغم ، قند خون را پایین نمی آورد
در برخی منابع قدیمی گفته شده شلغم دارای مقادیری انسولین گیاهی است و می تواند قند خون را پایین بیاورد و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت ضرری ندارد. دکتر رضایی در این خصوص می گوید: این که گفته می شود شلغم خام یا آب آن برای کنترل قند خون مناسب است به صورت قطعی و علمی تائید نشده است و حتی شلغم پخته می تواند افزایش دهنده قند خون، اشتهاآور و چاق کننده باشد.
به گفته این متخصص، تمام میوه ها دارای درصدی قند هستند و تنها انواعی از میوه ها یا سبزی ها که طعم تلخی دارند را می توان در گروه خوراکی های مناسب برای کنترل قند خون در نظر گرفت. مبتلایان به قند خون بالا اگر می خواهند به شیوه طبیعی و با مصرف گیاهان و خوراکی های کاهنده قند خون، مشکل شان را تحت کنترل در آورند حتما باید به متخصصان طب سنتی مراجعه کنند تا به صورت مستمر و نه موقتی با برنامه های غذایی خاص قند آنها کنترل شود.