ارده؛ غذایی مناسب برای سرد مزاجها
-ارده کنجد بوداده آسیاب کرده ایست که از آن حلوا ارده درست می کنند. طبیعت آن گرم است، ملین طبع می باشد و مفید حال سرد مزاجها است.
-خوردن حلوا ارده صلابات ظاهرى و باطنى (سفتى و سختى و ورم های داخلی و خارجی) را نرم کرده، ملین و نرم کننده طبیعت خشک بسته و اعضا و اندام سفت شده می باشد.
-خوردن ارده یا حلواى آن، گیرها (انسدادهای اعضای مختلف) را باز، و طعام و خلطها و دمل و جوش ها را در سرد مزاجها پخته و باز می کند. (لذا می تواند باعث بروز جوش های پوستی نیز بشود)
-ارده نفاخ ، افزایش دهنده نیروی جنسی ، چاق کننده و نعوظ آور است. همچنین آنچه را که از بو دادن و آسیا کردن مغز پسته و فندق و زردآلو و شلیل بدست آورند نیز در اثر مانند ارده می باشد.
-ارده اشتها را خراب می کند (البته از این خاصیت می توان در رژیمهای کاهش وزن برای سردمزاجان بهره برد) و غذا را غلیظ می کند.(نباید با غذاهای دیگر میل شود) همچنین میل غذاى بعد را به تأخیر می اندازد. (باز هم از این خاصیت می توان در رژیمهای کاهش وزن برای سردمزاجان بهره برد).
-سرکه و ترشیجات و آب لیموى ترش و شیرین اصلاح مضرت آن می کند.
منابع:جعفر شهری باف، طهران قدیم، ج1)(برگرفته از تحفه حکیم مومن)
مطالب مفید پیشنهادی: